Over IPA
Wachtwoord vergeten?

Wendy Lammens, de duiven redster van West-Vlaanderen!

Wendy Lammens, de duiven redster van West-Vlaanderen!

Een 19-jarige vrouw uit Veurne met maar één doel, zoveel mogelijk duiven redden. Zelf heeft ze het geregeld moeilijk, maar door het verzorgen van zwakke of verloren duiven voelt ze zich weer snel beter.


Heel veel duiven verdwalen of raken verwond waardoor ze niet meer hun hok kunnen bereiken. Wendy probeert ze er bovenop te krijgen en in contact te komen met de eigenaar van de duif. Als duiven redster van West-Vlaanderen krijgt ze vaak meldingen van gewonde duiven. Ze heeft momenteel duiven zitten vanuit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en zelfs Groot Brittannië.

Veel duivenliefhebbers weten dat burgers een vooroordeel over hun hebben. Wendy heeft ondertussen ontdekt waarom dit zo is. Vaak zijn de duiven die zij verzorgd helemaal uitgemergeld, gewond, of gewoon de weg kwijt. Wendy gaat de duifjes afhalen waarna ze op zoek gaat naar de eigenaar. Tot haar verbazing krijgt ze van veel liefhebbers onverwachte antwoorden na het melden van de duiven. Enkele antwoorden die zij te horen krijgt zijn; je mag de duif houden, als de duif gewond is heb ik er niets meer mee, laat de duif maar los wanneer hij of zij is aangesterkt, je mag de duif opeten, het is een slechte duif als je hem zo kunt pakken.


Via deze weg wil Wendy de duivenliefhebbers wakker schudden. Dit soort antwoorden worden niet als prettig ervaren. Zo komt de duivensport in een slecht daglicht te staan bij niet duivenliefhebbers of hulpverleners.


Wendy laat weten dat zij zelfs duiven laat opereren in een dierenkliniek om ze weer op te lappen. Naast veel tijd komt ook het financiële aspect om de hoek kijken. Om haar activiteiten te blijven uitvoeren, is Wendy op zoek naar duivenliefhebbers die haar willen steunen.


Als u een kleine donatie wilt doen ter ondersteuning van haar activiteiten, dan kan dit aan Wendy Lammens, rekeningnummer BE80 0016 6401 3677. Wendy is van mening dat een echte duivenliefhebber moeite zou doen om zijn of haar duifje terug te krijgen, ongeacht of ze goed of slecht zijn.


Laat hieronder een bericht achter zodat Wendy weet dat wij haar waarderen!

Reacties

  • ROYAL PIGEONPHOTOGRAPHY
  • Uw advertentie hier?
  • Uw advertentie hier?