Over IPA
Wachtwoord vergeten?

Peter v/d Merwe – Dordrecht (NL) Fenomenale overwinning nationaal Châteauroux

Peter v/d Merwe – Dordrecht (NL) Fenomenale overwinning nationaal Châteauroux

Peter v/d Merwe wint 1 en 13e Nationaal Châteauroux tegen 37. 216 duiven

Wat een overweldigend gevoel moet dat geweest zijn! Een nationale overwinning vanuit Châteauroux tegen 37.216 duiven. Zoals iedereen weet heeft Peter amper zes maanden geleden een succesvolle verkoping gehad waar al zijn toppers zijn verkocht. Wanneer men al zijn toppers verkoopt kun je jezelf haast niet meer voorstellen om kort daarop een nationale overwinning te behalen. Het was voor Peter een erg spannend moment toen er steeds meer verenigingen werden ingelopen bij compuclub van balveren en hij na iedere update op nummer 1 bleef staan. Zondag in de middag werd Peter gebeld door de N.P.O om hem te feliciteren met zijn overwinning en om een afspraak te maken voor een bosje bloemen langs te brengen, toen was het echt definitief!

Hieronder ziet u de 1e Nationaal Châteauroux.

     

Om 07.50 uur werden afgelopen zaterdag de duiven gelost. Peter had totaal 55 duiven ingekorfd waarvan er 33 in de prijzen wisten te vliegen. Om 14.44.27 uur bereikte ´Jara´ het thuisfront en legde een afstand af van 591.558 km met een gemiddelde snelheid van 1.427,331 m.p.m. De tweede duif die de 13e nationaal op haar palmares schreef is een volle zuster van ´Jara´, dus het woord ´toeval´ kun je nu wel vergeten. Deze twee duivinnen komen direct uit ´Zoon Gwen´ die gekoppeld stond aan ´moeder Miss Shadow´. 

Hieronder ziet u  John Burggraaf met Jara en Peter met Jara haar vader.

Hieronder ziet u de vader van Jara, deze doffer is één van de weinige die in Nederland is gebleven en de eigenaar is John Burggraaf, Rotterdam.

Peter zijn schema bij de duiven is niet te ingewikkeld, het zijn namelijk de duiven die de kwaliteiten in zich moeten hebben. Peter is dit seizoen uitermate voorzichtig met zijn duiven omgegaan, hij heeft op de eerste eendaagse vlucht maar beperkt ingekorfd, de tweede eendaagse vlucht heeft hij overgeslagen, de derde eendaagse vlucht ging niet door en op de vierde eendaagse vlucht is er een flinke ploeg ingezonden van 55 stuks. Peter voert in het begin van de week sport light en super dieet van Teurlings, dit wordt later gemengd met sport mengeling. Een dag voor inkorving wordt er volledig gevoerd met zwaar voer, er zal dan dus geen mengeling worden gemaakt met fijnere voeders. De duiven worden één keer per dag uitgelaten, dit is voldoende om zichzelf conditioneel te onderhouden. Zoals u kunt zien is Peter een geweldige duivenliefhebber die verstand van zaken heeft. Uiteraard mogen wij zijn dochter Gwen ook niet uitvlakken, want deze jongedame pakte de 21e NPO Chateauroux met haar 2e getekende!

Namens IPA, Peter je bent een super liefhebber en bedankt voor de gastvrijheid! 

Auteur: 22/07/2015 - Columnist IPA.
Gerelateerde liefhebber(s): Peter van de Merwe
» Heeft u nieuws? Contacteer ons.

Reacties

  • ROYAL PIGEONPHOTOGRAPHY
  • Uw advertentie hier?
  • Uw advertentie hier?