MAAK KENNIS MET ONS!
Wachtwoord vergeten?

Op (de) Hoogte Olympiadespecial 3 februari 2017

Op (de) Hoogte Olympiadespecial 3 februari 2017
Prijsuitreiking Sportklasse G. vlnr Istvan Bardos - FCI-voorzitter, Theo en Mirjam Boelens (NL), Maarten Huijsmans (NL), Maurice van der Kruk - voorzitter NPO
 
35e Olympiade in Brussel
Vorig weekend werd in Brussel de Olympiade voor postduiven gehouden, voor de vijfde keer in België.
Officiële delegaties uit 31 landen waren bij dit evenement aanwezig. Vrijdagochtend  27 januari vond de officiële opening plaats. Prins Laurent was hiervoor gevraagd.
 
Op zaterdagavond voor de aanwezigen het hoogtepunt van deze Olympiade, het galadiner! Hier werden ook de beste drie olympiadeduiven per categorie gehuldigd.
Bij de sportklasse werd de beste prestatie door Nederland gehaald in de klasse G Jaarlingen. De combinatie Theo en Mirjam Boelens behaalde een tweede prijs met de 15-1197207. Zij werden gevolgd door Hok Huijsmans die met de 15-1777271 op een derde plaats eindigden. Verder werd de eer vooral hoog gehouden door J.C. van Donk en de combinatie St. van Breemen-v.d Bos. Beiden behaalden een bronzen medaille. Van Donk met zijn 14-1084063 in de klasse A (100-400 km) de genoemde combinatie in de klasse B (300-600 km) met hun 14-1775931.
 
In de standaardklasse helaas geen podiumplaatsen voor Nederland. H. Hoving & Zn. miste twee keer net het podium. Zowel bij de oude als de jonge doffers behaald deze combinatie een vierde plaats. In de top 5 verder nog R. Beestman in de klasse jonge duivinnen. Bij de jonge duiven eindigde Nederland wel op een derde plaats in het landenklassement, achter Slovakije en Duitsland. In het totale landenklassement behaalde Nederland de zesde plaats. 
 
Aan het einde van de gala-avond werd de olympiadevlag overgedragen aan Polen. Daar wordt in 2019 de volgende Olympiade georganiseerd. Het bestuur van de NPO komt met een plan om Nederland hier top voor de dag te laten komen.
 
De Nederlandse deelnemers worden nogmaals feestelijk gehuldigd tijdens de bijeenkomst op 10 februari in Ede.
 
 
Bekijk het overzicht van de prestaties van het Nederlandse Team
 
 
Bronvermelding: Nederlandse Postduiven Organisatie

Reacties

  • ROYAL PIGEONPHOTOGRAPHY
  • Uw advertentie hier?
  • Uw advertentie hier?