Over IPA
Wachtwoord vergeten?

Leo van Rijn – De Lier – (NL) niet meer te stoppen?

Leo van Rijn – De Lier – (NL) niet meer te stoppen?

Soms lijkt het wel vanzelf te gaan als je de prestaties van Leo van de afgelopen weken op een rijtje zet. Zo werd er afgelopen weekend een grandioze top 5 klassering (1e,-2e,-3e,-5e,-) op de lijst genoteerd vanuit de lossing Pt.St. Maxence (321 Km) met een noord oosterse kop wind met maarliefst 4.084 duiven in concours. De openingsvlucht van 5 april was wederom om je vingers bij af te likken, hier speelden Leo de 1e,-2e,- en 7e plek in de Kring tegen 3.874 duiven. Dat Leo weer topper's op zijn hok heeft zitten dat is overduidelijk, een van de toppers is ''Fredrika'', dit is een duivin van 2012. Ze presteerde dit jaar al, die pas begonnen is, twee pracht klasseringen in de wacht te slepen: 1e Asse tegen 8.543 duiven en de 1e Pt.St. Maxence tegen 8.471 duiven. ''De Pikkert'' (Nog uit de Oude Keizer lijn) is ook een toekomtige uitblinker van Leo, zei heeft deze naam verkregen omdat ze altijd zo lief aan de vingers van Leo pikte wanneer ze op haar jonge zat. De Pikkert is een jaarling duivin die nu al weet wat vroeg vliegen is in afdeling's verband. Zo was deze geweldige jaarling twee keer de tweede snelste van de Afdeling 12:  2e Epehy tegen 9.224 duiven and last but not least een 2e Pt. St. Maxence tegen 8.471 duiven.

''Frederika''

Dat Leo in voorgaande jaren door het leven ging als tandem; Van Rijn-Meeder (vanaf de jaren '90) de groot kampioenen in de Kuststrook, zal nu zeker anders worden. Jeroen Meeder, de duivenmaat van Leo, is afgelopen najaar gestopt met de duiven. Nu Leo er alleen voor staat, worden er aanzienlijk minder duiven gehouden. Het vliegbestand bestaat momenteel uit 38 duiven en daar moet alles mee gedaan worden. In voorgaande jaren starten Leo samen met zijn duivenmaat met 40 koppels, het aantal is ruim voor de helft gehalveerd en het is eigenlijk niet te merken op de lijst. Zoals iedere duivenliefhebber het oud gezegde wel kent: Niet het vele is goed, maar het goede is veel. Kwaliteit moet men verkiezen boven kwantiteit, je hebt immers meer aan weinig wat veel is, dan aan veel wat weinig is.

De duiven trainen bij Leo altijd maar 1 keer per dag, de doffers ‘s morgens en duivinnen ‘s avonds. Als spelmethode wordt er dubbel weduwschap toegepast, vroeger werden de duivinnen voor het inkorven getoond maar dat wordt al jaren niet meer gedaan. Bij Thuiskomst mogen ze wel lang bij elkaar blijven om de band te versterken, maar voor de vlucht wil Leo geen onrust en geen werk verrichten wat in zijn optiek gezien geen extra waarden toevoegt. Voor het seizoen wordt er gelapt, zowel de jonge als oude duiven. Wanneer de vluchten eenmaal begonnen zijn wordt er niet meer gelapt.

Oude herinneringen als tandem Van Rijn -Meeder:
Waar vele mensen van kunnen dromen was bij Van Rijn-Meeder werkelijkheid. Zij wonnen diverse (Nationale) As-duif titels, om even als voorbeeld te benoemen de legendarische (King en Keizer)
De tandem won maarliefst 42 eerste prijzen in de laatste 12 jaar zonder dubbelingen mee geteld en 14 teletekst noteringen waarvan 3 keer een eerste N.P.O. In 2009 werden er diverse top 10 noteringen behaald o: a; 3e NPO Blois, 4e NPO Bourges, 4e NPO Nanteuil, 6e NPO Chateauroux. In 2008 werd er een 2e NPO Chateauroux behaald en een mooie serie op Nanteuil (2e,3e,5e N.P.O)

Dat de duivensport nu ook nog op hoog niveau staat bij Leo zelf, is dit jaar al zeker te zien. Dit is het resultaat van een meer dan 30 jaar oude stam die hoofdzakelijk bestaat uit (De Keizer en De King) en de drie hoofd basislijnen (Merck, 019, Kadet en Tournier).

Auteur: 05/05/2014 - Columnist IPA. 

Gerelateerde liefhebber(s): Leo van Rijn

» Heeft u nieuws? Contacteer ons.

 

Reacties

  • ROYAL PIGEONPHOTOGRAPHY
  • Uw advertentie hier?
  • Uw advertentie hier?