Over IPA
Wachtwoord vergeten?

Einde familie traditie van Martin van der Wijk, duiven worden toch geruimd!

Einde familie traditie van Martin van der Wijk, duiven worden toch geruimd!

Gisteren hadden wij het artikel gepost van een ontruiming van ruim anderhalf jaar geleden uit Haarlem. We wilden hiermee laten zien dat meer dan de helft van de duivenliefhebbers niet weten wat er zich afspeelt en wat de gevolgen hiervan zijn. Nu hebben we een artikel over Martin van der Wijk ‘tegen de 70 jaar’ die op dit moment een verschrikkelijke tijd door maakt. Zijn leven valt in duigen wanneer hij hoort dat nu permanent zijn woon en verblijfplaats gelegen aan de Korperweg in Rotterdam -Charlois met daarbij ook zijn duiven van hem worden afgenomen. Vier jaar geleden is zijn broer Coen van der Wijk overleden en sindsdien heeft het stuk grond nog meer waarden voor hem gekregen, dit omdat hij het samen met hem heeft opgebouwd.

Ook nu moeten we weer afscheid nemen van een duivenliefhebber met een groot duivenhart. Uiteraard heeft dit verhaal twee kanten, zowel dat van Martin als dat van de Gemeente Rotterdam. Martin hield niet alleen zijn duiven op dit stuk grond, ook woonde hij hier in zijn caravan. Dat deze caravan zeer onhygiënisch en onverantwoord was om in te wonen dat is één ding wat zeker is, de muizen liepen op de grond en tussen de kastjes ‘krijgertje’ te spelen.
Verschillende redenen en oorzaken zijn er door de Gemeente uit de hoge hoed getoverd, om de zaak voor hunzelf volledig juridisch dicht te timmeren, deze zijn als volgt:

- Martin bedreigt mensen en gaat diverse mensen te lijf,
- Martin heeft een alcohol probleem,
- Martin verwaarloosd zijn duiven,
- Martin zijn caravan is onhygiënisch,
- Er bevindt zich asbest op de locatie,

Op dit moment is Martin van het stuk grond ontzet en verblijft hij tijdelijk bij het Leger des Heils. Deze week is de caravan waarin hij woonde geruimd. Er bevond zich asbest op de locatie en er lagen meer dan 150 dode ratten onder zijn caravan, ‘aldus een medewerker van Gemeente Rotterdam.’ Ook zijn bijna alle duivenhokken gesloopt en afgevoerd ‘op één na’, deze kan namelijk nog niet gesloopt worden. Momenteel verblijven alle duiven in het overgebleven hok. Zolang Martin geen schriftelijk afstand doet van zijn duiven, heeft de gemeente géén bevoegdheid om hun op te ruimen.

Dat Martin zijn duiven zou verwaarlozen is niet waar, hij had meerdere tonnen met voer staan en ze waren gewoon gezond. Hij had zelfs een medicijn kastje waarmee hij zijn duiven kuurde wanneer ze eventueel ziek zouden zijn. Volgens een duivenliefhebber uit de omgeving zou hij weleens zijn duiven zonder water hebben laten staan, is dit feitelijk bewezen? Nee… Dat Martin een biertje lust is toch geen bezwaar? Welke duivenliefhebber lust eigenlijk geen biertje…

Vandaag (11-06-2014) heb ik Martin nog telefonisch gesproken en hij is volkomen radeloos. Zijn duiven zijn hem alles en hij wil en zal geen afstand van hun doen. De gemeente is niet van plan de duiven nog langer te laten verzorgen door iemand, ‘wat veel tijd en geld kost.’  Wanneer Martin geen afstand doet van zijn duiven, zal hij de kosten van de ontruiming, ‘meer dan 50.000 euro’ zelf moeten bekostigen.

Hoe bedoel je iemand onder druk zetten om te tekenen voor een afstandsverklaring.

De afhandelingen omtrent de afstandsverklaring zal morgen plaats vinden, maar als ik Martin moet geloven is het antwoord: Nee…

Auteur: 11/06/2014 - Columnist IPA.
Gerelateerde Nieuws:  Korperweg - Rotterdam - Charlois
» Heeft u nieuws? Contacteer ons.

 

Reacties

  • ROYAL PIGEONPHOTOGRAPHY
  • Uw advertentie hier?
  • Uw advertentie hier?