Over IPA
Wachtwoord vergeten?

Contact

Veel van uw vragen worden beantwoord in de lijst veelgestelde vragen onderaan deze pagina. Let op! Wij accepteren geen biedingen via e-mail of het contactformulier.

Contact informatie

Contact gegevens

Postadres:

International Pigeon Auctions - IPA
Johan Burggraaf
Rijstgras 9
3068 CL Rotterdam

Kamer van Koophanddel nr.: 59871008
BTW Nr.: NL201726786B01

Logistiek adres:

Terbregseweg 128
3056 JX Rotterdam

Telefoon:

IPA geeft er de voorkeur aan dat u het contactformulier invult.

Klantenservice (op maandag t/m vrijdag tussen 17:00 en 22:00 (CET),
Zaterdag tussen 08:30 en 18:00 (CET).
Op zondag telefonisch niet bereikbaar.

0031- (0)6 40 09 74 73

Veelgestelde vragen

Inloggen werkt niet?

Heeft u het registratieformulier ingevuld?

 • Nee: U dient zich eerst te registreren om te kunnen bieden.
 • Ja:
  • Heeft u van IPA een bevestigings e-mail ontvangen na het registreren?
   • Nee: Staat deze e-mail wellicht in een ongewenste post (junk) e-mail? Voeg tevens ons mailadres toe als veilig adres: in Outlook: selecteer de e-mail, klik op de rechtermuisknop en klik op domein van de afzender nooit blokkeren.
   • Ja: Heeft u een bevestigings e-mail ontvangen? Als u deze heeft ontvangen bent u gerechtigd om gebruik te maken van uw account. Werkt het inloggen nog steeds niet: zie onderstaand.
  • Inloggen met emailadres en wachtwoord
   Uw gebruikersnaam is de naam die u heeft opgegeven. Bent u uw wachtwoord vergeten, ga naar wachtwoord vergeten en vul uw registratie e-mailadres in. U krijgt per e-mail uw wachtwoord toegestuurd.
Wat is internationalpigeonauctions.com?

Internationalpigeonauctions.com is een virtueel veilinghuis, dat levende zaken ter veiling brengt. Veelal zijn de levende dieren die wij aanbieden afkomstig van particulieren. 

Hoe moet ik bieden?

Om te kunnen bieden dient u zich eenmalig te registreren. (zie: hoe moet ik registreren) Nadat u ingelogd bent en de veiling is open, gaat u naar de kavel waarop u wilt bieden. Om zeker te zijn dat elk geplaatst bod legitiem is, hebt u onze goedkeuring nodig om te bieden. Doe dit ruim voor het einde van de veiling. Bij de kavel staat een box waarin u het bedrag dat u wilt bieden kunt sellecteren. Een eenmaal geplaatst bod is bindend en u dient de kavels af te nemen voor het door u geplaatste bod en de op de website vermelde afhaaldag. 

Hoe moet ik registreren?

U klikt hiervoor op de knop registreren op de site. Vervolgens vult u uw gegevens in en u kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord.

Hoe lang duurt goedkeuring account?
Het kan tot 48 uur duren vooraleer u toelating krijgt om te bieden. Daarom raden we u ook aan om uw goedkeuring tijdig in te dienen als u van plan bent om op een bepaalde duif te bieden.
Hoe kan ik een bod plaatsen?
Als u ingelogd bent, kunt u bieden door te klikken op ‘Bod plaatsen’. U kunt een bod en/of automatisch bod indienen en vervolgens klikken op ‘Bod plaatsen’. Zodra u uw bod bevestigt heeft met de knop ‘Ok’, wordt uw bod opgeslagen in onze database. Wij brengen u via e-mail  op de hoogte wanneer u overboden werd.
 
BELANGRIJK
Als u nog steeds problemen ondervindt, of als u telefonisch wilt bieden, neem dan contact op met ons.
 
Open hier de video waarin kort uitgelegd wordt hoe het bieden in zijn werk gaat.
Wat zijn de minimale biedstappen?

U kunt onbeperkt bedragen aangeven in het systeem van IPA, maar U dient rekening te houden met de minimale biedstappen die het systeem van IPA u voorziet. Dit is de staffel:

Van 0 EUR tot 200 EUR - minimale biedstap: 10 EUR
Van 200 EUR tot 500 EUR - minimale biedstap: 25 EUR
Van 500 EUR tot 1000 EUR - minimale biedstap: 50 EUR
Vanaf 1.000 EUR - minimale biedstap: 100 EUR
Vanaf 3.000 EUR - minimale biedstap: 200 EUR
Vanaf 5.000 EUR - minimale biedstap: 500 EUR
Vanaf 10.000 EUR - minimale biedstap: 1.000 EUR
Vanaf 50.000 EUR - minimale biedstap: 2.500 EUR
Vanaf 100.000 EUR - minimale biedstap: 5.000 EUR
Kan ik een maximum bod aangeven?
Ja dit kan. Wanneer u een maximum bedrag voor een duif wilt betalen, dan kan dit in één keer. Zodra u een bedrag sellecteer ''automatisch bod'' dan wordt dit omgezet in een persoonlijk maximum bod. U zult biedingen van anderen die lager zijn, automatisch overbieden.
Wat nou als iemand hetzelfde bod invult?
Wanneer iemand hetzelfde bod als u invult, dan geldt uw bod. Iemand moet een hoger bod dan u uitbrengen om uw automatisch bod te overbieden.
Mijn hoogste bod wordt toch nog overboden, hoe kan dit?
Zodra u een hoger bod invult dan vereist en u wordt direct overboden, dan betekent dit dat iemand anders een nóg hoger automatisch bod heeft ingesteld.
Hoe kan ik mijn biedingen goed volgen?

Ja dit kan, ga naar 'ingelogd als' waarna u vervolgens drukt u op 'mijn biedingen'. U vindt hier een overzicht van alle lopende kavels waarop u heeft geboden.

Wanneer wordt de duur van een veiling verlengd?
Als er een nieuw bod wordt uitgebracht op een duif binnen de 5 minuten voor het einde van de veiling, dan wordt de eindtijd van de duif in kwestie verlengd met 5 minuten.
 
Bijvoorbeeld:
De veiling was voorzien om te eindigen om 17u00, maar er wordt een bod ingediend op een duif om 16u58.
De eindtijd van de duif wordt dan automatisch verlengd tot 17u03. De veilingen van de andere duiven waarop er in het laatste vijf minuten niet meer geboden werd, eindigen wel gewoon om 17u00.
Wanneer ben ik de winnaar?
U bent de winnaar van een kavel zodra u de hoogst geboden bent na afloop van de veiling. U krijgt automatisch een e-mail toegezonden of u de winnaar bent. Hierna zal door de beheerders van IPA u de verdere instructies worden toegezonden.
Kan ik mijn aankopen terug bekijken?

Ja dit kan, ga naar 'ingelogd als' waarna u vervolgens drukt u op 'mijn aankopen'. Hier vindt u een overzicht van alle kavels die u in het verleden heeft aangekocht via het IPA-veilingsysteem.

Waar verander ik mijn wachtwoord/gebruikersnaam?
Ga naar ingelogd als “Gegevens wijzigen" om uw wachtwoord en/of gebruikersnaam te wijzigen.
U hoeft geen rekening te houden dat wanneer u uw gebruikersnaam wijzigt uw account geblokkeerd zal zijn.
Waar verander ik de gegevens van mijn profiel?

De gegevens van uw account vindt u terug onder ingelogd als “Mijn profiel". U hoeft geen rekening te houden dat wanneer u uw gevens binnen uw profiel wijzigt uw account geblokkeerd zal zijn. Om na te gaan of uw accountgegevens correct zijn, controleren we gewoonlijk de gegevens die u voor uw profiel hebt ingevoerd. Zodra uw aanpassingen zijn goedgekeurd ontvangt u een geautomatiseerde e-mail waarna uw gegevens binnen het profiel voor u zichtbaar zullen zijn.

Kan ik mijn account verwijderen?

Uw account kunt u niet zelf verwijderen.

Wat zijn mijn betalingsmogelijkheden?
IPA heeft een geavanceerd betalingssysteem.
 
U heeft keuze uit de volgende opties:
 
 1.  iDEAL

 2.  Overboeking

 3.  Creditcard

 4.  PayPal

 5.  Bitcoin

 6.  Cash betaling bij afhaling (bedragen tot en met 3000 EUR)

Wat is mijn betalingstermijn?
De  betaling moet verricht worden binnen de zeven kalenderdagen na de uitnodiging tot betaling.
Een duif wordt slechts verstuurd/kan slechts opgehaald worden nadat IPA uw volledige betaling heeft ontvangen.
 
Wij verkiezen betalingen in euro om verlies door vreemde valuta te vermijden.
Hoe weet ik wat de wisselkoers is?
De prijzen van de te veilen kavels worden aangeduid in euro. De wisselkoers is onderhevig aan verandering; de wisselkoers die de bank hanteert op de dag van de transactie is voor ons ook de geldende koers.
 
Hoeveel bedraagt het opgeld?

Er wordt geen opgeld over een bieding gerekend, tenzij anders is aangegeven bij een veiling.

Kan ik mijn bod ongedaan maken?

Het is niet mogelijk uw bod ongedaan te maken. Een geplaatst bod is bindend. Alvorens het bod definitief wordt geplaatst, wordt een controlescherm getoond, waarin het totaal van uw bod zichtbaar wordt.

Kan ik mijn automatisch bod ongedaan maken?

Ja, dat kan. Selecteer ''Reset automatische bieding'' en klik op bod plaatsen. Alvorens het automatische bod definitief wordt verwijderd, wordt een controlescherm getoond, waarin u om een bevestiging wordt gevraagd.

Kan het geslacht van een kavel gegarandeerd worden?

Van alle jonge kavels die IPA verkoopt is het geslacht slechts een schatting door de eigenaar. Aan de geslachtsbepalingen kunnen geen rechten worden ontleend. Van oudere kavels staat het geslacht natuurlijk al lang vast.

Wanneer is de ophaaldag?

Zodra de ophaaldag bekend is, wordt u hierover via de site of per e-mail geïnformeerd.

Hoe werkt het ophalen?

Op de ophaaldag meldt u zich bij de administratie met uw order. Hier wordt, in het geval van een overboeking, gecontroleerd of uw betaling is bijgeschreven op onze rekening. Nadat de betaling is afgehandeld ontvangt u de originele factuur en een afhaalbon. Op vertoon van de afhaalbon kan 1 van onze medewerkers u begeleiden naar de gekochte kavels. U bent verder zelf verantwoordelijk voor het meenemen van de kavels. 

Kan ik een kavels bezichtigen?

Ja, dat kan. U dient vooraf wel een afspraak te maken om een kavel te kunnen bezichtigen. Het is niet garant dat een kavel zich voor afloop van de einddatum op het hoofdkantoor bevindt. Het kan ook voorkomen dat u een afpsraak met de verkoper dient te maken.

Kan ik mijn kavel ook laten verzenden?

Verzending van uw kavel is doorgaans mogelijk. U bent zelf verantwoordelijk voor het transporteren van uw kavel. Orders worden in eerste instantie in depot genomen en daarna gereed gemaakt voor verzending. Hierdoor bedraagt de gemiddelde verzendtijd circa 1 week. IPA geeft er echter de voorkeur aan dat u de aankopen ophaalt tijdens de georganiseerde ophaaldag.

We hebben een aantal transporteurs voorgesorteerd, deze staan onder ''Transporteurs''

Kan ik mijn kavel retourneren?

IPA kan kavel(s) niet terugnemen. Veilingen die per opbod gehouden worden, vallen buiten de wet 'verkoop op afstand'. Maak daarom een afspraak om vast te stellen of de kavel aan uw verwachtingen voldoet, alvorens u een bod uitbrengt.

Wat moet ik doen met onvruchtbare duiven?

IPA hanteert een strenge selectieprocedure en we vermijden de verkoop van te oude duiven of duiven die in de afgelopen jaren te veel jongen gekweekt hebben. Toch kunnen we de vruchtbaarheid van de duiven nooit 100% garanderen eens ze in een nieuwe omgeving terechtkomen. In geval van onvruchtbaarheid dient u ons hier ten laatste twee maand na ontvangst van de duif van op de hoogte te brengen aan het hoofdkantoor van IPA.

Wat moet ik doen als een duif ziek is?

Als een duif ziek bij u aankomt, dan moet dit gemeld worden aan het hoofdkantoor van IPA binnen de 24 uur na ontvangst.

Op deze manier kunnen we naar een gepaste oplossing zoeken. IPA zal een bemiddelende rol in dit geval bewerkstelligen.

Wat moet ik doen als een duif dood is?

Als een duif dood aankomt, dan moet u foto’s nemen en deze opsturen naar het hoofdkantoor. Ook de originele ring, de ringkaart en de stamkaart dienen naar het hoofdkantoor teruggestuurd te worden, binnen 24 uur na ontvangst.

Om op die manier een oplossing naar voor te brengen. IPA zal een bemiddelende rol in dit geval bewerkstelligen.

Wachtwoord vergeten?

Wanneer u uw wachtwoord vergeten hebt, kunt u een nieuwe aanvragen via onze website. U gaat dan naar de optie "wachtwoord vergeten" Klik hier om uw wachtwoord op te vragen.

Kan ik zelf ook iets laten veilen?

Ja, dat kan. Neem voor meer informatie contact met ons op via bovenstaande contactformulier.

Waar kan ik een klacht indienen?

Uiteraard hopen we van niet! Althans daar doen we alles aan om geen klachten te ontvangen.

Contacteer het hoofdkantoor in Nederland als u een vraag of klacht hebt i.v.m. uw aankoop.

 • ROYAL PIGEONPHOTOGRAPHY
 • Uw advertentie hier?
 • Uw advertentie hier?